Inhoud

Alle mannen moeten onthouden dat er predisponerende risicofactoren zijn voor de ontwikkeling van erectiestoornissen! Waaronder:

  • toegenomen gewicht;
  • leeftijd;
  • roken en alcoholmisbruik;
  • het gebruik van medicijnen;
  • frequente depressieve aandoeningen;
  • levensstijl met lichamelijke inactiviteit;
  • metabool syndroom en stoornissen van het vetmetabolisme;
  • uitgesproken vitaminetekorten;
  • een verscheidenheid aan ongunstige omgevingsfactoren (straling, verschillende soorten straling, enz.).

Er zijn 3 hoofdtypen oorzaken van erectiele functie.

  1. Psychogeen – wanneer erectiestoornissen worden geassocieerd met angst, sommige specifieke situaties, psychische stoornissen, enz..
  2. Organisch – wanneer seksuele disfunctie zich ontwikkelt als gevolg van enkele structurele veranderingen in het geslachtsorgaan als zodanig.
  • vasculaire oorzaken (als gevolg van verhoogde bloeddruk, atherosclerose, diabetes mellitus, veneuze insufficiëntie, chirurgische ingrepen, enz.);
  • neurologische redenen (vanwege beroertes, multiple sclerose, verschillende neuropathieën, tumoren, verwondingen, enz.);
  • endocriene redenen (vanwege lage testosteronniveaus, hoge prolactinespiegels, schildklierdisfunctie, enz.);
  • structurele oorzaken (door trauma aan de penis, aangeboren afwijkingen, de ziekte van Peyronie, kromming, priapisme, enz.).
  • Medicinaal – wanneer een erectiele functie zich ontwikkelt tijdens het gebruik van bepaalde medicijnen (psychotrope middelen, antidepressiva, antihypertensiva, enz.).
  • Classificatie

    Erectiestoornissen worden meestal onderscheiden door de mate van ernst: de long wordt onderscheiden; medium; matige tot ernstige erectiele functie. De classificatie is ook algemeen aanvaard en belangrijk vanwege de ontwikkeling van de ziekte:

    • psychogeen – ongeveer 40% van de gevallen;
    • organisch – 30% van de gevallen;
    • gemengd – 25% van de gevallen;
    • zonder een vastgestelde reden – 5% van de gevallen.

    Alarmerende symptomen van erectiestoornissen zijn:

    • moeilijkheid bij het begin van seksuele opwinding en de voortzetting ervan;
    • zwakke erectie;
    • gedeeltelijke of volledige afwezigheid van een erectie in de ochtend.

    Andere soorten seksuele disfuncties bij mannen

    Er zijn ook stoornissen van de seksuele functie bij mannen, die niet direct een erectiestoornis zijn, maar een evenredige vermindering van de kwaliteit van leven veroorzaken. Er zijn verschillende ejaculatiestoornissen. Het grootste ongemak, niet alleen voor een man, maar ook voor een vrouw, wordt veroorzaakt door versnelde ejaculatie. Het onvermogen om seksueel contact van hoge kwaliteit te hebben, leidt tot psycho-emotionele stress en zelfs de onwil om helemaal geen seks te hebben. Pijnlijke en moeilijke ejaculatie komt minder vaak voor, maar vermindert ook dramatisch de kwaliteit van leven. Bij verschillende neurologische aandoeningen kan het anejaculatiesyndroom ontstaan ​​- een volledig onvermogen om zelfstandig een orgasme en ejaculatie te bereiken. Na een operatie aan de prostaatklier en het nemen van bepaalde medicijnen, kan aanhoudende retrograde ejaculatie ontstaan ​​- het sperma wordt tijdens een orgasme in de blaas gegooid. Een van de meest voorkomende seksuele stoornissen is een gebrek aan seksueel verlangen, verlangen (libido). Een verminderd libido kan worden veroorzaakt door zowel neuro-emotionele overbelasting, fysieke vermoeidheid als bijkomende ziekten in het lichaam, een verstoring van het hormonale metabolisme. De meeste van al deze afwijkingen worden redelijk succesvol en veilig behandeld. Hun tijdige correctie is belangrijk om de vorming van secundaire psychologische afwijkingen te voorkomen..

    Diagnostiek

    Bij het diagnosticeren van erectiestoornissen is het erg belangrijk om de ernst ervan te bepalen. Het is ook nodig om de oorzaak van deze aandoeningen te achterhalen, om de ziekte vast te stellen die de ontwikkeling van een afname van de erectie veroorzaakte. Het is noodzakelijk om de aanwezigheid of afwezigheid van andere soorten seksuele stoornissen te bepalen (verminderde zin in seks, ejaculatie en orgasmestoornissen).

    Psychogene disfunctie treedt meestal plotseling op. Tegelijkertijd blijven de normale erecties in de ochtend behouden. Bij psychogene stoornissen zijn er vaak problemen in de relatie met een partner. Erectiestoornissen treden in dit geval alleen op onder bepaalde omstandigheden en onder andere omstandigheden – seksuele functie is normaal.

    Bij organische erectiestoornissen is het tegenovergestelde waar. Problemen ontstaan ​​geleidelijk, erecties in de ochtend zijn verminderd of volledig afwezig. Tegelijkertijd blijft in de regel een goede zin in seks bestaan. De kwaliteit van geslachtsgemeenschap lijdt bijna altijd, met elke partner en in verschillende situaties. Wanneer de eerste alarmerende symptomen optreden – gebrek aan seksueel verlangen en zwakke erectie – moet u contact opnemen met een androloog.

    Om de oorzaken van erectiestoornissen te achterhalen, kunnen specialisten van de bedrijvengroep Moeder en Kind een aantal onderzoeken uitvoeren:

    1. Vragenlijst – het invullen van de ICEF-5-vragenlijst door de patiënt, algemeen aanvaard over de hele wereld.
    2. Onderzoek van de geslachtsorganen: testikels, prostaat, penis.
    3. Beoordeling van secundaire geslachtskenmerken, androgene verzadiging van het lichaam en de tijdigheid van het begin van de puberteit.
    4. Laboratoriumanalyse van urine en bloed.
    5. Onderzoek van hormoonspiegels.
    6. Studie van het niveau van koolhydraat- en lipidenmetabolisme.
    7. Beoordeling van de toestand van het cardiovasculaire systeem (meting van hartslag, bloeddruk en, indien nodig, aanvullende diagnostiek).
    8. Beoordeling van de toestand van het zenuwstelsel.
    9. Monitoring van nachtelijke spontane erecties.
    10. Test met intracaverneuze toediening van vasoactieve geneesmiddelen (analoog van prostaglandine E1 – alprostadil).
    11. Doppler-echografie van de penisaders.
    12. Studie van de bulbocaverneuze en cremasterische reflexen.
    13. Penis elektromyografie.
    14. Angiografie van de bloedvaten van de penis.
    15. Cavernosometrie.
    16. Reofalografie.
    17. Endourethrale thermometrie.
    18. Genitale echografie.

    In de regel zijn niet alle diagnostische methoden nodig. Afhankelijk van de specifieke situatie zal de arts de minimaal vereiste set technieken aanbieden.

    Behandeling

    Alvorens met de behandeling te beginnen, wordt alle patiënten geadviseerd om risicofactoren voor erectiele afwijkingen zoveel mogelijk uit te sluiten. Normalisatie van levensstijl en seksuele activiteit is belangrijk. Een belangrijke stap is om te beslissen over de mogelijkheid om de ingenomen medicijnen die een erectie negatief kunnen beïnvloeden, te annuleren of te vervangen. Neurologische en hartproblemen worden verholpen met behulp van enge specialisten, in het bijzonder een psychotherapeut. Artsen raden aan dat dergelijke patiënten samen met een partner naar een seksuoloog en psycholoog komen – dit zal helpen om elkaar te begrijpen, te ontspannen en te vertrouwen.

    Afhankelijk van de oorzaak van de ziekte worden ook behandelmethoden onderscheiden. Als een geneesbare oorzaak van erectiestoornissen wordt vastgesteld, moet deze worden geëlimineerd..

    Er zijn stadia van conservatieve behandeling van erectiestoornissen

    1. In de eerste fase, als er geschikte indicaties zijn, worden medicijnen gebruikt om de erectie te stimuleren (met name fosfodiësterase type 5-remmers). In aanwezigheid van androgeentekort – geneesmiddelen die de concentratie van testosteron verhogen. Voor androgeensubstitutietherapie worden injecteerbare en transdermale vormen van testosteron gebruikt. Het medicijn, de dosis, de wijze van toediening en de duur van de kuur worden individueel gekozen. Het is noodzakelijk om geneesmiddelen van deze groepen alleen in te nemen zoals voorgeschreven door een arts. Anders zijn er ernstige bijwerkingen mogelijk. Bij psychogene stoornissen is psychosextherapie een belangrijk stadium van de eerstelijnsbehandeling..

    Als het niet mogelijk is om medicijnen voor te schrijven of als de patiënt niet bereid is om medicijnen te gebruiken, wordt aanbevolen om lokale negatieve druktherapie voor te schrijven als fysiek eerstelijns hulpmiddel. De essentie van de methode ligt in het feit dat de penis in een speciale fles wordt geplaatst, waar onderdruk wordt gecreëerd met behulp van een vacuümpomp. Dit leidt tot een toename van de bloedstroom naar de penis, wat leidt tot een erectie. Om een ​​erectie te behouden, wordt een speciale compressiering aangebracht op de basis van de penis, waardoor de veneuze uitstroom wordt beperkt.

    2. De tweede behandelingsfase omvat intracaverneuze of intra-urethrale toediening van vasoactieve middelen. Het wordt gebruikt bij afwezigheid van het effect van medicijnen. De effectiviteit en kwaliteit van een erectie is vrij hoog. Deze behandelingsmethode heeft contra-indicaties en bijwerkingen..

    Chirurgie

    Met de ineffectiviteit van conservatieve therapie wordt, indien nodig, chirurgische behandeling van erectiestoornissen gebruikt. Patiënten met laesies van de slagaders van de penis die de bekkenorganen voeden, worden aanbevolen om chirurgische ingrepen aan de bloedvaten te verrichten. Als alle andere methoden om erectiestoornissen te behandelen niet succesvol zijn, als de patiënt aandringt op een radicale oplossing voor zijn probleem, worden phallo-endoprothesen met halfharde prothesen of hydraulische implantaten die een erectie nabootsen aanbevolen als laatste redmiddel. Het aantal tevreden patiënten na penisprothesen is meer dan 80%.

    Profylaxe

    U kunt de kans op een afname van de erectie verkleinen. Hiervoor bevelen artsen aan:

    • Goede voeding.
    • Beperking en eliminatie van slechte gewoonten (alcohol- en tabaksgebruik).
    • Regelmatig seksleven.
    • Een gezonde levensstijl die rust en krachtige lichaamsbeweging omvat.
    • Controle en correctie van lichaamsgewicht.
    • Controle en correctie van bloedglucose en lipiden.
    • Observatie van de patiënt door een uroloog – androloog wordt aanbevolen.

    Neem contact op met de bedrijvengroep “Moeder en kind” via het feedbackformulier of door het callcenter te bellen +7 (800) 7007001

    Om de prestaties van de site te verbeteren, maakt deze gebruik van cookies

    Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonlijke gegevens met behulp van de internetdiensten “Google Analytics” en “Yandex Metrics”.

    Als u weigert uw persoonlijke gegevens te verwerken, kunt u de opslag van cookies in uw browserinstellingen uitschakelen of het gebruik van de site stopzetten.

    Related Posts