Wanneer een beste vriend een echtgenoot wordt

We keken naar de film ‘Vriendschapsseks’ met de knappe Justin Timberlake en de charmante Mila Kunis en besloten uit te zoeken of liefde bestaat door vriendschap, en ontdekten tegelijkertijd of dergelijke verhalen altijd een ‘gelukkig einde’ hebben..

Ksenia (33 jaar oud) en Konstantin (33 jaar oud), Maxim (37 jaar oud):

Ik ben negen jaar getrouwd. Onze relatie met mijn man begon met vriendschap. We hebben samen gestudeerd aan het instituut. Toen ik mijn been brak, bezocht Kostya, toen nog in de status van mijn vriend, me constant en bracht geschenken. Ik besefte al snel dat ik verliefd op hem was. Maar ze durfde hem er niet over te vertellen. We gingen eens met hem naar een feestje en een van onze klasgenoten begon voor me te zorgen. Hier besefte Kostya dat hij ook verliefd op mij was en niet wilde dat andere mannen bij mij waren. Een jaar later zijn we getrouwd. Ik kan niet zeggen dat er geen liefde tussen ons was, maar er was zeker geen passie. Na een paar jaar huwelijk begon mijn man voor zijn eigen plezier te leven. Het gebeurde dat hij drie dagen niet thuiskwam, maar tegelijkertijd verzekerde hij me dat hij me niet had bedrogen. Ik geloofde hem. Ik zat thuis als een voorbeeldige vrouw en wachtte op een telefoontje.

We hebben ons eigen huis en zijn vrienden, die tijdens ons huwelijk gewoon zijn geworden, komen constant bij ons op bezoek. Ik heb het altijd leuk gevonden. Vaak probeerde mijn man me in deze kring met iets te ‘prikken’. Zijn vrienden stonden altijd aan mijn kant, en een van hen, Maxim, verdedigde me “vooral”.

Deze winter begon ik me te realiseren dat ik Maxim echt leuk vind. We konden lang met hem praten en werden al snel echte vrienden. De indruk was dat we zelfs op dezelfde manier denken. Al snel gaf Maxim toe dat hij verliefd op me werd. Ik had geen spijt. Hoewel ik 10 jaar lang mijn man heb ontmoet, heb ik niet eens naar andere mannen gekeken, maar Maxim is een speciaal geval. Tegen iedereen die bereid was mij te veroordelen, zal ik zeggen: er was geen verraad, we willen allebei Kostya niet verraden.

Maar nu weet ik zeker dat ik mijn hele leven bij Maxim wil wonen en zijn kinderen wil baren. Ik wil gelukkig zijn. Dus ik heb een scheiding aangevraagd. Ik ben er zeker van dat mijn ex-man Kostya nog steeds zijn geluk zal vinden. Ik hoop echt dat we met hem bevriend zullen blijven..

Irina (25 jaar) en Vasily (24 jaar):

Ik ben altijd bevriend geweest met mannen en was voor hen, zoals ze zeggen, ‘mijn vriend’. We ontmoetten Vasya op het instituut. We gingen samen vissen en deden wiskundecursussen. We vertelden elkaar alles over onze romans en deelden zelfs onze seksuele ervaringen. We waren beste vrienden totdat ik naar een van de feestjes kwam in een korte avondjurk en stilettosandalen. Vasya was ronduit getroffen. Eerder zag hij me alleen in een spijkerbroek en gympen. Vasya begon prachtig voor me te zorgen. Hij bekende me zijn liefde, gaf me bloemen en zong zelfs serenades onder de ramen. En ik gaf het op. Ik kon het gewoon niet helpen om verliefd op hem te worden. We zijn nu twee jaar samen en gaan trouwen. Ik heb nog nooit zo’n geweldige man als Vasya ontmoet, en ik ben blij dat onze vriendschap met hem uitgroeide tot liefde.

Ksenia (22 jaar) en Marat (24 jaar):

Ik ga uit met mijn beste vriend. Vroeger zag ik hem nooit als een man. Hij was “onzijdig” voor mij. Ik noemde hem zelfs wel eens gekscherend ‘vriendin’. We zouden bevriend met hem zijn gebleven, als hij niet was begonnen om niet echt vriendelijke tekenen van aandacht te tonen: hij zou knuffelen, dan “per ongeluk” zou hij zijn voet onder de tafel “aaien”, dan zou hij de hand nemen. Ik moet zeggen dat ik op dat moment een jonge man had met wie ik al bijna twee jaar verkering had. Mijn vriend wist dat Marat en ik vrienden waren en nooit bang was om ons met rust te laten.

Het begon allemaal met het feit dat we de aflevering van de sessie met ons drieën in mijn appartement vierden. Mijn vriend ging vroeg naar bed. En Marat en ik werden alleen gelaten, zaten, babbelden, lachten. De pret eindigde toen ik me ineens realiseerde dat ik op zijn schoot zat. Ik realiseerde me dat dit te ver ging en besloot dat onze vriendschap helemaal niet zo’n test nodig had. En ik wilde mijn jonge man geen slechte dingen aandoen. Maar de volgende dag vond Marat weer een excuus voor ons om bij elkaar te blijven, en deze keer begon hij me veel volhardender te benaderen. Over het algemeen zijn we vanaf die dag overgegaan van de categorie vrienden naar de categorie van een stel. Natuurlijk nam ik onmiddellijk afscheid van de jongeman..

Ik weet niet waar onze relatie met Marat toe zal leiden, maar we zijn in ieder geval nog steeds beste vrienden, en niet alleen geliefden, en ik hoop dat we onze vriendschap zeker zullen behouden.

Natalia (25 jaar) en Andrey (26 jaar):

Andrei en ik ontmoetten elkaar op de middelbare school. Ik ontmoette zijn beste vriend Sasha. Vanaf het allereerste begin van onze communicatie hadden Andrei en ik veel gemeenschappelijke gespreksonderwerpen. Met hem hebben we de hele nacht gepraat. We werden al snel beste vrienden. En voor Andrey werd ik veel hechter dan Sasha. Zoals hij voor mij is. Iedereen in de buurt vertelde mij en Andrey dat we een geweldig stel zijn, dat we heel geschikt voor elkaar zijn. We lachten alleen maar als reactie. We waren vrienden en wilden niet alles bederven. Maar mijn relatie met Sasha verliep niet goed en al snel gingen we uit elkaar. Andrei koos mijn kant en bracht geleidelijk de relatie met zijn voormalige vriend op niets uit. En later bood hij me aan om bij hem in te trekken. Toen Andrei me zijn liefde bekende, was ik blij. Niemand was dierbaarder en dichter bij mij. Maar toen we met daten begonnen, werd alles gewoon vreselijk. We maakten voortdurend ruzie, waren jaloers op elkaar, gingen uit elkaar, gingen uiteen en trokken weer naar binnen. Er ging geen dag voorbij zonder een schandaal en mijn tranen. Andrei begon veel te roken en alcohol te misbruiken. Hij werd al snel ongeremd en zelfs agressief. Na zes maanden bij hem te hebben gewoond, realiseerde ik me dat we niet samen konden zijn, en keerde ik terug naar het appartement van mijn ouders. Nog een jaar lang smeekte Andrei me om terug te komen, en toen trouwde hij met een rustig en kalm meisje dat hij al sinds zijn jeugd kende. We communiceren niet meer. We zijn er niet in geslaagd om liefde of vriendschap te behouden. Hoewel ik Andrey nog steeds beschouw als de beste man in mijn leven.

Inga (37 jaar) en Yura (32 jaar):

Yura en ik zijn al van kinds af aan vrienden. Gedurende deze tijd zijn er zoveel dingen gebeurd in ons leven. Ik ben twee keer getrouwd geweest. Ik heb drie dochters. Yura was ooit getrouwd. Yura is een persoon op wie ik altijd kan rekenen. Naast hem voel ik me alsof ik achter een stenen muur zit. Hij begrijpt me altijd en staat klaar om te helpen met raad en daad. We hebben het laatste nieuwe jaar met hem gevierd. Er was zoveel champagne dat we in hetzelfde bed belandden. Toen we wakker werden, waren we niet echt vrienden meer. Yura bood onmiddellijk aan met me te trouwen en zei dat hij al van kinds af aan van me hield. Ik heb zijn aanbod niet geaccepteerd. Omdat ik geen zin zie om onze relatie officieel te registreren. Ik ben al twee keer getrouwd geweest, het leidde niet tot iets goeds. Desalniettemin wonen Yura en ik samen en zijn we gelukkig. Nu kan ik zeggen dat je alleen echt van je beste vriend kunt houden. Omdat vriendschap, wederzijds begrip, respect en interesse in een persoon als persoon precies is waarop liefde en een serieuze relatie moeten worden gebouwd..

Commentaar door psycholoog Ekaterina Ignatova

Liefde die is ontstaan ​​uit vriendschap is heel echt, omdat het verschillende componenten tegelijk combineert, zonder welke een gelukkig huwelijk niet mogelijk is: intellectuele, spirituele verwantschap van mensen, gemeenschappelijke waarden, ervaringen, emoties en, natuurlijk, fysieke compatibiliteit. Daarnaast heeft liefde die voortkomt uit vriendschap veel voordelen: je hebt de mogelijkheid iemand echt te leren kennen. U kunt niet alleen zijn sexappeal waarderen, maar ook uw compatibiliteit op verschillende gebieden van het leven. Daarom, als je vriendschap is uitgegroeid tot liefde, heb je geluk. Je hebt alle kans dat je verbintenis lang en gelukkig zal zijn..

Related Posts