Soms bederft een fout je hele leven. Dit zijn vlagen van jaloezie. Verificatie van documenten, timing van een bezoek aan de winkel, ondervraging van vrienden en confrontatie. Een jaloerse persoon op het oorlogspad is genadeloos, bloeddorstig en ontoereikend.

En als u in de antwoorden uit angst, uit verwarring verward bent, verwacht dan geen genade.

. Dus wat doe je als je verliefd wordt op een jaloerse persoon? Hoe zijn zieke verbeelding te kalmeren en niet tegelijkertijd gek te worden?

Race met een stopwatch

– Oh, meiden, mijn Vanya is zo jaloers, alleen Othello! – Lyubasha pochte tegen ons.

Na verloop van tijd begon Vanina’s paranoia ons, haar vrienden, echter zenuwachtig te maken. Hij kon bijvoorbeeld gemakkelijk rond 23.00 uur bellen en vragen hoe laat Lyuba precies naar huis ging.. "Preciezer! Weet je niet meer: ​​tien vijftien of tien twintig! Dit is een groot verschil!" Als we naar een feest gingen, vroeg Vanya om iedereen op te noemen die dat zou zijn. Als iemands kandidatuur hem twijfels veroorzaakte, kon hij niet kalmeren totdat hij alle details had ontdekt en iedereen op een rij had gebeld. Op de bruiloft van een van de vrienden zat Vanya links van Lyuba en rechts – de onbekende Slava, een vriend van de bruidegom. Vanya herinnerde zich dit feit en verborg zich.

"En het is niet zonder reden dat ze Slavka aan de haak hebben geslagen, – dacht Vanya. – Waarschijnlijk hebben hij en Anyone iets
er bestaat. Daarom bood hij haar alle salades aan en schonk hij champagne in. Oh met een reden. "

De volgende twee maanden gingen voorbij onder het motto: "Wij kennen uw heerlijkheid!" Lyuba vervloekte de dag waarop ze ermee instemde om naar dit feest te gaan.

Het verhaal met Slava was na het verhaal met panty vanzelf vergeten. Het is koud om in de winter naar haar werk te gaan, en Lyuba trok een panty aan onder haar spijkerbroek. Het was warm op kantoor, het werd heet in nylon panty’s en spijkerbroeken, en Lyuba veranderde de panty in sokken. Eenvoudige combinatie. Op een keer bood haar vriendin aan om haar een lift naar het huis te geven, en Lyuba besloot geen panty te dragen. Thuis kleedde ze zich uit, en toen zag Vanya haar in sokken, hoewel hij zich zeker herinnerde dat ze ’s ochtends een panty droeg.

– Waar heb je je uitgekleed??

Alle uitleg over het koude weer en het benauwde kantoor had geen effect. Vanya eiste erkenning. En de dood van een minnaar die dat niet was.

. Om half twaalf ’s ochtends rinkelden twee telefoons tegelijk: een stadstelefoon en een gsm. Een vriendin die net met Vanya had gesproken, belde haar mobiele telefoon. En Vanya zelf noemde de stad. Ik zette de stad uit zonder de telefoon op te nemen. Bovendien werd mijn dochter door dit piepen wakker, en dat kon ik Vanya niet vergeven..

– Dit soort jaloezie wordt tiranniek genoemd. Dit is typisch voor mensen die egoïstisch, koppig en zelfingenomen zijn. Ze zien een partner als een object van hun eigen prettige emoties, plezier en welzijn. Het is niet langer mogelijk om zo iemand opnieuw te maken, Lyuba hoeft zich alleen maar te verzoenen en te proberen het nodige evenwicht te vinden. Ze zou klaar moeten zijn, verslag uitbrengen waarom ze zo’n kort rokje heeft gekocht. Op de vraag wie je wilt behagen, moet ze zonder aarzelen antwoorden: "U! Mijn beste! Mijn favoriet!"

Vijf dingen die u niet moet doen:

Laat op een opvallende plaats brieven, foto’s en geschenken achter van onbekende mannen (vrouwen).

Spreek zelfs gekscherend aan de telefoon met een insinuerende stem: "Ik heb nu geen tijd, ik ben niet alleen (alleen). Dan bellen we je. Kusjes".

Vertel thuis hoe de secretaresse (baas, collega) je met haar aandacht volgt en je uitnodigt om samen te lunchen.

Neem een ​​douche, kleed je feestelijk aan en ga zonder iets uit te leggen het huis uit voor de nacht.

Kom dronken thuis, met een domme grijns en zonder

duidelijke uitleg van waar hij was en wat hij deed.

Waar was je van acht tot elf??

Vika beschouwde haar man als een knappe man, bewonderde constant zijn uiterlijk en vormen en vertelde ons over hem hetzelfde: "Mijn Apollo". Om niet te zeggen dat Alik erg knap was, maar zijn uiterlijk was redelijk mooi. Zoals een filmheld zei: "Zulke vrouwen houden van". En bovendien was hij financieel rijk, de eigenaar van de bank.

Vikusya deed al het mogelijke en onmogelijke en trouwde met Alik. Ik moet zeggen dat hij een goede echtgenoot bleek te zijn, hij hield van Vika en ging duidelijk niet naar vrouwen. Dit wekte argwaan bij zijn gelovigen.

– Oh, meiden, – ze zuchtte, – tot ik al mijn zakken controleer, kan ik niet slapen. Ik schrijf alle telefoons die ik niet ken op een vel papier en vergelijk het met zijn boek. Als ik het daar niet vind, noem ik mezelf, ik zeg: Mosgaz en Mossvet, om niet te vermoeden.

– Vika, kom tot bezinning! Je knappe man is niet zo heet wat een waarde! – vermaande vrienden.

Ongeveer een jaar later bereikte Vicusina’s surveillancemanie zijn hoogtepunt. Een paar keer probeerde ze de auto van haar man op te sporen, maar haar "gespot" Alik’s beveiliging en informeerde de chef. Aliks reactie was vreemd.

– Bereid je je voor om een ​​moordenaar te worden? – hij vroeg. – Nee? Waarom kijk je dan??

De gierige Vikins uitleg over andere vrouwen wekten Aliks woede en een storm van hartstochten op.

– Ja, je bent helemaal hier, thuis, verdomme! hij schreeuwde. – Van ’s ochtends tot’ s avonds, dan manicuristen, dan masseuses, hier heb je een dak en verhuis je naar buiten!

Alik loste het probleem met Vika’s verdenking op een eigenaardige manier op: zijn vrouw werd zwanger en na de bevalling had ze eigenlijk geen tijd voor zaken. Vika sloeg al haar niet-bestede energie op de kleine Sonechka. Op anderhalfjarige leeftijd werd het meisje al naar het Engels gebracht.

– De tijd ontbreekt hard, – klaagde Vikusya, – maar ik ondervraag Alik nog steeds elke avond waar hij was en wat hij deed.

Vika gaf niet op. Alik zei op elke hoek dat hij aan een tweede kind dacht.

– Vika heeft een laag zelfbeeld en ze gelooft onbewust dat ze haar man onwaardig is – hij is knap, rijk. Ze denkt dat ze veel geluk heeft dat hij met haar getrouwd is, en probeert te beschermen "hun territorium" (in dit geval Alik) van vreemden (dat wil zeggen van buitenaf vrouwen). Nadat de baby was geboren, veranderden haar prioriteiten. Jaloezie is nergens heen gegaan, de vector is gewoon veranderd. Trouwens, dan kan moederjaloezie verschijnen. Maar Alik, om wederzijds begrip in het gezin te bereiken, zou het soms goed zijn om zijn vrouw alleen maar te prijzen, te zeggen dat zij zijn enige vreugde is, dat hij gelukkig met haar is. Dit zal voldoende zijn om haar gevoel van eigenwaarde normaal te maken..

Onbekend met een roos in zijn knoopsgat

Mijn vriendin Lina overhandigde de foto’s van haar dochter aan een fotowinkel om zakkalenders te maken. Zo’n goede werkplaats, bekend. De verjaardag van haar man naderde en Lina besloot om zo’n origineel cadeau te maken. Lina had geen tijd om de kalenders en foto’s op te halen, en ze vroeg haar man ernaar. Hij nam de ingepakte envelop en bracht hem, zonder hem te openen, naar huis.

– En wat zit er in? Laten we kijken! – stelde Igor voor aan Lina.

– Nee. Het is een verrassing voor je verjaardag.

– Nou, laten we eens kijken, – Igor stond erop.

Lina scheurde met alle plechtigheid het pakje open en haalde na een pauze een pak kalenders tevoorschijn waarop ze was afgebeeld. onbekende man met een roos in zijn knoopsgat. Scène dempen.

– Was dat uw verrassing? – Igor wurmde zich uit zichzelf toen hij bij zinnen kwam.

– Wie is het? – alleen Lina babbelde.

– Ik ben het! Willen! Vragen! Wie! het?!

Lina was in een half flauwe toestand, omdat ze heel goed wist dat Igor vreemden in principe niet verteerde, en ze kon niet uitleggen hoe deze man met een roos in haar envelop belandde. En maakte zich klaar voor een lange opheldering.

Maar verrassend genoeg begon Igor niets te ontdekken. Beiden besloten dat de bestelling door elkaar was gehaald, ze lachten
en laten we thee gaan drinken.

– Ik begrijp dat het zo stom is om betrokken te raken bij de foto van een man, mijn vrouw kon het gewoon niet, “vertelde Igor me later,” en de man op de foto was kaal, en dat is niet naar haar smaak..

– Igor, hoewel jaloers, volgens Lina, is een redelijk gezonde man. Hij kon nuchter kijken naar wat er gebeurde en een conclusie trekken. Dit suggereert dat zijn jaloezie niet ongegrond zal zijn, hij is niet een van degenen die dromen van verraad. Dit betekent dat hun gezinsleven vrij harmonieus zal zijn, zonder onnodige argwaan..

Een op de vijf huwelijksverbintenissen werd vernietigd vanwege jaloezie.

5 harde feiten over jaloezie

1 Jaloezie is goed. Biologisch gezien is dit een volkomen gezond instinct dat het beste in een persoon mobiliseert, hem maakt "pluis de staart op", duw zwakkere individuen terug en krijg gezonde nakomelingen. Een klein schandaal over het onderwerp "wie belt je?" kan de relatie opfrissen en uw partner beter naar u laten kijken. Ten slotte komt jaloezie de seksuele relaties ten goede door ze op te frissen en te voorkomen dat ze vervagen..

2 Jaloerse mensen leven 10 tot 15 jaar korter. Gevoelens van jaloezie veroorzaken ernstige ziekten zoals hypertensie, problemen met het cardiovasculaire systeem.

3 Hoe beschaafder het land, hoe jaloerser er zijn. Psychologen verklaren dit door het feit dat mensen in een lage ontwikkelingsfase niet veel belang hechten aan seksuele trouw..

4 Vrouwen zijn vaker jaloers dan mannen.

5 Maar mannen zijn jaloers, harder en donkerder.

En onverschilligheid is nog erger!

Elke vrouw weet dat een van de gemakkelijkste manieren om een ​​man te interesseren en te behouden, is hem jaloers te maken. Onthoud de film "De meest charmante en aantrekkelijke". De hoofdpersoon viel meteen op nadat de echtgenoot van een vriend, gespeeld door Shirvindt, voor haar reed "Zhiguli". Mannelijke trots werd aangewakkerd: als zo’n man aandacht schonk aan deze magere, betekent dit dat er iets in haar is!

Psychologen zeggen dat het soms nuttig is om een ​​man een beetje jaloers te maken. Als je een man helemaal geen reden voor jaloezie geeft, zal hij besluiten dat andere mannen geen aandacht schenken aan zijn uitverkorene..

Aangenomen wordt dat bij 15-20% van de mensen de pathologische vorm van jaloezie qua symptomen vergelijkbaar is met psychose. Maar er zijn ongeveer 3-5% van de mensen die helemaal niet jaloers zijn. Het is niet bijzonder de moeite waard om je in zo’n partner te verheugen, aangezien psychologen deze categorie als het andere uiterste beschouwen. De reden voor dit gedrag is extreme emotionele kilheid. En vooral onverschillig onder mannen.

Related Posts