Branderig gevoel in het intieme gebied van vrouwen – wat betekent dit?

Het jeukende en branderige gevoel in de intieme zone bij vrouwen lijkt op milde pijn in de natuur, zoals het verschijnt wanneer zeer gevoelige zenuwuiteinden geïrriteerd zijn. Ze zijn niet de norm, daarom is het bij dergelijke problemen de moeite waard om na te denken over de toestand van het lichaam van de dame in het algemeen en het cialis bestellen voortplantingssysteem in het bijzonder..

Jeuk wordt gekenmerkt door het aanhoudende verlangen van een vrouw om een ​​kwetsbare plek te kammen, en een branderig gevoel is gemakkelijk te herkennen aan een onredelijk gevoel van temperatuurstijging (dat wil zeggen warmte) in het uitwendige genitale gebied.

Oorzaken van jeuk en verbranding in het intieme gebied bij vrouwen

Het lijkt erop dat dergelijke primitieve symptomen, maar tegelijkertijd de verscheidenheid aan oorzakelijke factoren die ze veroorzaken, opvallend is..

1. Ernstige jeuk in het intieme gebied bij vrouwen veroorzaakt verschillende ontstekingsprocessen van het urogenitale systeem, zoals adnexitis, colpitis, vulvitis en andere.

2. Bij witte wrongel (uit de vagina) wordt het eeuwige probleem van veel vrouwen het vaakst gediagnosticeerd: spruw. En met een ietwat gelige afscheiding zal de gynaecoloog hoogstwaarschijnlijk trichomoniasis of een andere infectieziekte vaststellen.

3. Als een vrouw is geïnfecteerd met wormen, veroorzaken biologisch actieve stoffen (mediatoren) geproduceerd door parasieten een nogal merkbare jeuk.

4. Dysbacteriose van de vagina kan uiteindelijk veranderen in bacteriële vaginose, die meestal wordt veroorzaakt door gardnerella en wordt gediagnosticeerd als gevolg van grijsachtige afscheiding, die een onaangename geur heeft van rotte zeevruchten.

5. Bij levercirrose en hepatitis neemt het niveau van giftige stoffen in het lichaam toe, en het zijn deze die de zenuwreceptoren op gevoelige plaatsen irriteren.

6. Ernstige jeuk en branderig gevoel in het intieme gebied bij vrouwen bij afwezigheid van levendige symptomen van een ziekte kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan dermatitis. Ze worden meestal veroorzaakt door het irriterende effect van synthetisch ondergoed of door onzorgvuldig scheren op kwetsbare plekken..

7. Bij gebruik van actuele medicatie kunnen allergische reacties optreden. Bepaalde etenswaren en sommige producten voor persoonlijke hygiëne worden vaak provocateurs..

8. Tijdens de menopauze treden complicaties op als gevolg van oestrogeentekort en ontwikkelen zich tegen de achtergrond degeneratieve processen van de uitwendige organen van het voortplantingssysteem.

9. In sommige gevallen worden zelfs bepaalde ziekten van het zenuwstelsel de oorzaak van uitdroging en branderig gevoel op intieme plaatsen..

10. Bij afwijkingen in het werk van de endocriene klieren zijn er ook de symptomen in kwestie.

11. Een vrij zeldzame oorzaak wordt kraurosis genoemd door gynaecologen, namelijk dystrofie en atrofie van de vagina, clitoris, kleine schaamlippen..

12. Kwam minder vaak voor in de gynaecologische praktijk en zo een reden als het verschijnen van schaamluis. Het probleem doet zich voor wanneer de regels voor persoonlijke hygiëne worden geschonden, het gebruik van andermans spullen en badhanddoeken, slordigheid bij de keuze van seksuele partners.

13. Een droge huid is een provocateur van jeuk, omdat ze in een normale toestand stevig en elastisch moet zijn en daarom moet ze worden gehydrateerd.

14. Talrijke uitbarstingen van blaarvorming duiden zeker op genitale herpes. Hij en andere SOA’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) veroorzaakt door chlamydia, genitale wratten, enz. – de gevaarlijkste factor die zorgvuldig onderzoek en behandeling vereist.

15. Diverse irriterende stoffen van chemische aard behoren ook tot provocateurs. Namelijk – pads met aroma’s, sprays, anticonceptie crèmes, zeep, gels, badschuim, zalven.

Jeuk en branderig gevoel in het intieme gebied tijdens de zwangerschap

Het is erg belangrijk voor een zwangere vrouw om zich op haar gemak te voelen, aangezien haar psyche bijzonder kwetsbaar is. Dat is de reden waarom de aanstaande moeder, vanwege jeuk en verbranding op intieme plaatsen, een dubbel ongemak voelt – moreel en fysiek. De belangrijkste provocateurs zijn externe irriterende stoffen, ziekten veroorzaakt door bacteriën, schimmels en seksueel overdraagbare aandoeningen..

1. Externe invloed. Het slijmvlies van de vulva van een zwangere vrouw is losser dan normaal en erg gevoelig door veranderingen in de hormonale balans. Zelfs gewoon synthetisch ondergoed, dat de dame eerder droeg, kan knijpen, in het kruis wrijven, bovendien verschijnt er luieruitslag vanwege de slechte luchtdoorlaatbaarheid van het kunstmatige materiaal. Daarom is het beter om puur natuurlijke katoenen slipjes te gebruiken..

Onderkoeling met oververhitting wordt een veelvoorkomende oorzaak van jeuk en branderig gevoel in het intieme gebied van vrouwen, samen met de gebruikte inlegkruisjes die aromatische geuren bevatten. Als roodheid en irritatie optreden, moet moeder haar hygiëneproducten vervangen. En wees heel voorzichtig met de selectie van ondergoed – bij koud weer moet het warmer zijn, bij warm weer, integendeel, licht, goed vocht en luchtdoorlatendheid.

Voorzichtigheid is geboden bij het kiezen van toiletzeep of -gel voor de hygiëne van dergelijke gevoelige plaatsen. Als u conventionele middelen gebruikt, kunnen ze de verschijning van wonden veroorzaken, een scheur, op de plaats waarvan zweren verschijnen. Daarom is het voor het wassen van een zwangere vrouw beter om speciale gels te nemen die zacht zijn. Dan is er bij vrouwen minder kans op uitdroging en branderig gevoel in het intieme gebied, en dus ongewenst ongemak..

2. Virale, bacteriële ziekten. Er ontstaan ​​ook problemen wanneer de organen van het voortplantingssysteem worden beschadigd door verschillende pathogenen (schimmels, herpesvirus, bacteriën). Ze veroorzaken pathologische veranderingen in de microflora van de vagina van een zwangere vrouw. De belangrijkste symptomen, naast branden met jeuk, zijn verschillende atypische afscheiding en ongemak dat optreedt in de onderbuik. Een van de meest voorkomende ziekten in dergelijke gevallen, noemen gynaecologen spruw, vaginale dysbiose, gonorroe, chlamydia.

3. Verrassend genoeg zijn de toestand van het zenuwstelsel van de aanstaande moeder en inwendige ziekten ook de oorzaak van dergelijke problemen. Krassen en wonden, die vervolgens kunnen worden geïnfecteerd, ontstaan ​​door uitdroging en verbranding in het intieme gebied bij vrouwen met diabetes mellitus, een allergische reactie op bepaalde voedingsmiddelen in het dieet of medicijnen.

Dezelfde symptomen treden op op het moment van ernstige stress, met bepaalde psychische aandoeningen van het zenuwstelsel, psychische stoornissen. Stemmingswisselingen, die voor mama moeilijk te beheersen zijn zonder de steun van dierbaren, hebben ook een negatieve invloed op dit gebied..

Zelfs als de occasionele wens om te krabben en het branderige gevoel onbeduidend lijken, moet u in geval van terugval toch een gynaecoloog raadplegen, aangezien dergelijke symptomen vaak voorlopers of tekenen zijn van reeds bestaande ernstige ziekten van het urogenitale of voortplantingssysteem.

Diagnostiek en behandeling van een branderig gevoel in het intieme gebied bij vrouwen

De oorzaken van de beschreven problemen zijn talrijk, variërend van schaamluis tot een aandoening van het zenuwstelsel. Degenen onder hen die moeilijk te diagnosticeren zijn, hebben aanvullende en gedetailleerde informatie nodig over de toestand van de patiënt..

Daarom, als een branderig gevoel optreedt in de intieme zone bij vrouwen, wordt de behandeling alleen voorgeschreven na een onderzoek volgens een bepaald schema, waaronder:

– algemene bloedanalyse;

– algemene urineanalyse;

– bepaling van de hoeveelheid totaal eiwit, leverenzymen, bilirubine (hun niveau bepaalt de toestand van de lever);

– uitstrijkje op de vaginale microflora (bacteriologisch en cytologisch onderzoek);

– analyse van het oestrogeengehalte in het bloed;

– mogelijke verwijzing voor biopsie en histologie;

– analyse om de aanwezigheid van urogenitale infecties te bepalen.

Pas na een grondige analyse van de verkregen resultaten zal de behandeling van een branderig gevoel in de intieme zone bij vrouwen worden voorgeschreven. De meeste soorten van dergelijke symptomen worden geëlimineerd door steroïde crèmes en lotions die ongemak verlichten..

Ontstekingsaandoeningen worden in twee stappen behandeld: eerst met antibiotica in lokale vormen, daarna met probiotica die de vaginale biocenose weer normaal maken. De belangrijkste functie van lactobacillen is om de geslachtsorganen van een vrouw te beschermen tegen ziekteverwekkers.

Als oestrogeentekort wordt waargenomen (meestal tijdens de menopauze), wordt de behandeling uitgevoerd met hormonen. Deze medicijnen worden geproduceerd op basis van oestriol en zijn bedoeld om de proliferatieve activiteit van het epitheel in de vagina te herstellen. De volgende stap is de benoeming van medicijnen die lactobacillen bevatten. Bij de behandeling van jeuk en verbranding in het intieme gebied bij vrouwen tijdens de menopauze wordt ook een crème met een hormoon, venkel-, kersen- of zoethoutwortels, die veel oestrogeen bevatten, gebruikt.

Schimmelinfecties worden geëlimineerd met antischimmelmiddelen die worden geproduceerd in de vorm van zetpillen (kaarsen), crème of zalf. Er zijn medicijnen met hetzelfde effect, maar dan in orale vormen. Ook als ze zonder recept verkrijgbaar zijn, kunt u het beste eerst uw gynaecoloog raadplegen..

Vaginale droogheid kan gemakkelijk worden verlicht met een speciale vaginale crème. De behandelende arts zal u vertellen welke u het beste kunt kopen, als dat nodig is.

Bij uitgesproken dysplasie van het epitheel of detectie van een aandoening die “kanker op zijn plaats” wordt genoemd (stadium nul), wordt een chirurgische behandeling uitgevoerd, die bestaat uit het verwijderen van de vulva. In de beginfase kan cryochirurgie of laserchirurgie worden gebruikt voor dysplasie. Als er geen positieve resultaten zijn, is vulvectomie al uitgevoerd.

Preventie van uitdroging en verbranding in het intieme gebied bij vrouwen

Het probleem is altijd gemakkelijker te voorkomen dan de gevolgen ervan later op te vangen, vooral in verwaarloosde omstandigheden. De eenvoudigste hygiënevoorschriften en -vereisten voor de gebruikte producten helpen problemen te voorkomen..

1. Middelen voor intieme hygiëne, zoals zeep, gel, kunnen het beste worden gebruikt zonder aromatische geurstoffen. Water moet gewoon, schoon worden ingenomen. Intieme gebieden mogen niet vaak per dag worden gewassen om uitdroging van het epitheel te voorkomen..

2. Room, toiletpapier, bubbelbad, inlegkruisjes kunnen het beste worden gebruikt zonder vreemde aroma’s.

3. Ondergoed moet dagelijks worden verschoond, idealiter als het katoen is. Het dragen van een string-achtig slipje kan het beste tot een minimum worden beperkt..

4. U moet de keuze van uw seksuele partners zo serieus mogelijk nemen, hun frequente verandering brengt veel problemen met zich mee.

Gezondheid vereist veel aandacht, dus zelfs de eenvoudigste en meest onbeduidende symptomen mogen niet over het hoofd worden gezien. Als het jeuk en branderig gevoel in de intieme plaatsen van een vrouw niet binnen een paar dagen verdwijnt, is het het beste om de diagnose en het voorschrijven van de behandeling aan professionals toe te vertrouwen.

Related Posts