Jaloers beleid – onderwerping van de persoonlijkheid van zijn uitverkorene

Sommige uitingen van jaloezie van een geliefde amuseren trots. Daarom is het gemakkelijk om de overgang van liefdevolle verwijten naar harde manipulatie over het hoofd te zien. Galina Lifshits formuleerde de gouden regels voor het samenleven met een jaloerse persoon.

Elke jaloerse persoon voert hetzelfde beleid om zijn uitverkorene ondergeschikt te maken.

Eens voerden ze een experiment uit. We zetten twee volledig identieke potten met exact dezelfde aarde naast elkaar en plantten daarin twee, in eerste instantie ook volledig identieke bloemen. En ze kamagra begonnen ze groot te brengen. Bewaterd met water uit dezelfde gieter, bemest met de nodige stoffen uit één sachet. En beide bloemen groeiden tot glorie. En toen probeerden de natuuronderzoekers een gedifferentieerde aanpak: ze praatten zachtjes met één bloem, streelden de bladeren, lachten naar hem en zongen, en aan de andere kant goten ze gewoon water in en schonken topdressing zonder woorden en emoties.

En je raadt natuurlijk al wat er is gebeurd. Natuurlijk bloeide die, geliefde, bloem en bloeide, werd groen en geurig. En de andere, verstoken van genegenheid, begon te verdorren en te schuifelen. Begrijpelijk: alles wat je nodig hebt, is liefde – “Alles wat je nodig hebt is liefde!” Maar daar bleef het niet bij, stel je voor! Op een gegeven moment een onaangename plant
kreeg ongelooflijke kracht, groeide, verstijfde, vertakte zo veel dat het het licht verdoezelde van een verwende rivaal die geen andere keus had dan te verdorren en te verdorren, ondanks de gebruikelijke streling van onderzoekers.

Zelfs bloemen weten hoe ze jaloers moeten zijn, concurreren en wraak moeten nemen! Wetenschappers moesten zo’n conclusie trekken..

Jaloezie is verraderlijk en genadeloos. Daarom is het moeilijk te verslaan. Als jaloezie nog steeds, zij het met enige spanning, kan worden verdeeld in zwart en wit (we zullen jaloers zijn op volharding, hard werken, toewijding – waarom niet!), Dan is er geen blanke jaloezie – dit gevoel is zwart, pijnlijk en rampzalig. Voor beide kanten.

In het begin vinden we zelfs charme in haar, voor in verwijten – “je geeft jezelf teveel om te werken, niemand zal het sowieso waarderen”, “die vervelende vent staarde je aan, dat was tussen jullie in?” – we horen alleen de gewenste manifestatie van liefde. En hier is het erg belangrijk om het moment van het overschrijden van de grenzen van wat is toegestaan ​​niet te missen. U kunt de uitingen van jaloezie niet aan het toeval overlaten in de hoop dat u altijd uw zuiverheid, integriteit, vriendelijkheid, liefde en helderheid van gedachten kunt bewijzen. Zal niet oplossen, zal niet uiteenvallen – het zal alleen intenser, dikker, zwaarder zijn.

Het loont de moeite om enkele van de eerste details nader te bekijken. Zij zijn het die zich later zullen ontwikkelen tot een grootschalig canvas. Elke jaloerse persoon – van een intellectueel tot de meest primitieve lul – voert hetzelfde beleid om de persoonlijkheid van zijn uitverkorene ondergeschikt te maken.
Jaloerse politiek

1. Het verlangen om het object van liefde te isoleren van invloeden van buitenaf. Hiervoor wordt allerlei kritiek gebruikt, van zachte vriendelijke opmerkingen en bijtende kwinkslagen tot schandalen met gebruik van fysiek geweld. Objecten van kritiek worden op de een of andere manier:

b) ouders, zussen, broers en andere familieleden;

d) buren, toevallige kennissen.

2. Ontwikkeling van een totaal minderwaardigheidscomplex in het object van liefde. In dit verband zullen al uw individuele kenmerken worden bekritiseerd:

a) uiterlijk, kleding, make-up (tot het verbod op het kleuren van ogen, wimpers, lippen);

b) interesses (je leest de verkeerde boeken, luistert naar de verkeerde muziek, de verkeerde films, de verkeerde tv-programma’s enz.);

c) verzoeken (“wat voor goedkope dingen heb je gekozen”, “wow je zwaaide”​

d) manieren (tot

alvorens te worden beschuldigd van volledig gebrek aan opvoeding – de schuld van de ouders! – en het onvermogen om zich fatsoenlijk te gedragen in de samenleving).

3. Creëren van een beeld van een walgelijke toekomst in geval van scheiding. Overtuiging van het object van liefde van de onmogelijkheid

a) zoek een andere partner;

b) zelfstandig het huishouden leiden;

c) de woonplaats wijzigen;

d) een fatsoenlijke baan krijgen;

e) beslissingen nemen;

f) onafhankelijk bestaan.

Oh, wat hebben we een hekel aan woorden “discipline”, “kalmte”, “bestellen”, als ze tot de sfeer van ons privéleven behoren. Het lijkt ons dat discipline en dergelijke iets uit schooltijd zijn, met geweld opgelegd. En in jezelf, in je privéruimte, moet je volledig ontspannen en meegaan met de stroom. Helaas! Zal niet werken! Vooral verliefd tijdens het spelen “wie is sterker en wie is belangrijker” twee zijn erbij betrokken. Om gelijke en even respectvolle relaties aan te gaan, is het nog steeds de moeite waard om uw eigen wil te tonen. Hier zijn enkele handige tips.

1. Er is zo’n zoet, onschuldig amusement – het onschadelijk wassen van de botten van familieleden en vrienden. Je zult dit plezier voor altijd moeten opgeven – ongeacht hoe je streeft naar wederzijds begrip met je partner, het samenvloeien van zielen en het kloppen van harten in harmonie. Zorg ervoor dat je geliefde je steunt bij kritische opmerkingen over je ouders en vriendinnen, en elke kritiek op je eigen achterste (namelijk ouders, familie en goede vrienden zijn de achterste) zal zich tegen je keren. En hier is het, de gouden regel van het leven: oordeel niet en je zult niet worden beoordeeld! Beantwoord alle pogingen om uw dierbaren iets te verwijten met deze bijbelse zin. Kalm maar vastberaden. Je partner moet ervoor zorgen dat je onafscheidelijk bent van de jouwe. Dit is jouw kracht. En voor gesprekken zijn er veel andere interessante onderwerpen – het weer, het plannen van een vakantie, de acties van de helden van de serie, eindelijk.

2. Zelfs in de beginfase van een relatie mag u het onderwerp overgewicht en de waargenomen tekortkomingen van uw eigen uiterlijk niet met uw partner bespreken. Natuurlijk brabbelt u dit alleen om het tegendeel te horen, dat uw gewicht, lippen en ogen het beste zijn. Maar wees voorbereid om na een tijdje iets onverwachts te horen. En in alle ernst. Kritiek op je eigen uiterlijk is daarom taboe. En als er plotseling een geliefde een paar opmerkingen maakt over je uiterlijk, kalm en waardig object.

3. Zorg voor je uiterlijk en de staat van je lichaam, bezoek een fitnessclub, doe aan yoga, dans – deze hobby’s laten geen onnodige complexen toe om zich te ontwikkelen en geven spirituele kracht.

4. Kies je eigen kleding. Laat hem niet zeggen: “Als je dat draagt, ga ik niet met je mee. ” Dergelijke uitdrukkingen zijn lang niet zo onschuldig als ze lijken. In werkelijkheid is dit een demonstratie van gebrek aan respect voor jou..

5. Heb je eigen hobby’s, hobby’s en verantwoordelijkheden voor de gemeenschap. Zelfs als je al een tijdje besluit om een ​​klassieke huisvrouw te worden, onthoud dan: sociaal leven, sociale status is een noodzakelijk onderdeel van een bevredigend leven. Neem deel aan liefdadigheidsactiviteiten, help de school waar uw kinderen studeren. Er zijn talloze openbare organisaties – er is veel vraag naar. Dit zal uw persoonlijke positie enorm versterken..

6. Onthoud: jaloerse mensen zijn lafaards. Ze raken snel in paniek uit angst je te verliezen. Geef niet toe aan hun zwakheden, raak niet betrokken bij schandalen en confrontaties onder welke vermomming dan ook. Volg uw lijn kalm en gestaag. Praat met hem, leg uw toestand uit die wordt veroorzaakt door zijn wantrouwen, uitsluitend vanuit uw eigen standpunt: “Ik ben erg verdrietig. Ik ben zo beledigd dat je me niet vertrouwt. Het is buitengewoon moeilijk voor mij om beperkingen op de vrijheid te ervaren. ” – de meeste jaloerse mensen realiseren zich echt niet hoe lelijk hun gedrag jegens hun partner is.

7. Hoop niet dat u het fundamenteel kunt veranderen. Als je met een jaloerse man trouwt en verwacht dat hij, nadat hij zich van je fatsoen heeft verzekerd, zijn achterdocht volledig zal opgeven en niet langer jaloers op je zal zijn, dan zul je teleurgesteld zijn. Deze hoop zal niet uitkomen. Het enige waarop u kunt rekenen, is het gladstrijken van bijzonder scherpe hoeken.

8. Iedereen leeft zijn biografie als de enige echte. Maakt dezelfde fouten die miljoenen keren eerder zijn gemaakt. Maar toch verschillen we van andere levende wezens op aarde ook in het vermogen om de ervaring van iemand anders waar te nemen en deze in de praktijk toe te passen. Vraag daarom advies aan een gespecialiseerde psychotherapeut als u de jaloezie van uw partner als een probleem begint te voelen..

Laten we nu naar onze eigen gevoelens luisteren. Iedereen is tenslotte onderhevig aan jaloezie. En we zijn oneerlijk, kieskeurig en compromisloos als we toevallig zien hoe vriendelijk een geliefde communiceert met een bedrieger. Of jaloezie nu ongegrond is of, helaas, gebaseerd op echte en onbetwistbare feiten – beslissingen moeten in ieder geval met een koel hoofd worden genomen. Het is logisch om je van tevoren op de optie voor te bereiden wanneer je een keuze moet maken: of je de minnares van de situatie of haar slaaf wilt worden.
Lang binnenkomen
liefdesrelaties (huwelijk, partnerschap), maken we vaak de fout om te beslissen dat onze partner vanaf nu ons eigendom wordt. We herinneren ons: hij was en blijft een onafhankelijk persoon, met zijn eigen lot, gewoonten, karakter, zwakheden en ambities..
We negeren het voor de hand liggende feit niet: elke unie eindigt noodzakelijkerwijs in een scheiding! Al was het maar omdat een van de geliefden deze wereld voor de ander verlaat. Is het de moeite waard om de tijd die ons is toegewezen te vergiftigen met verwijten, vermoedens, angsten?
Veel hangt van jou af. Zelfs als u zeker bent van het bestaan ​​van een rivaal, heeft u een grotere kans om een ​​geliefde te winnen en te behouden. Maar alleen als het je lukt om allereerst je eigen jaloezie het hoofd te bieden – het is je grootste vijand, omdat het het onmogelijk maakt om verstandig te denken en redelijk te handelen.
Stel uzelf de volgende vragen wanneer u uw gevoelens op de proef stelt: “Wat voor goeds zal mijn jaloezie mij brengen??” Ze kan het respect van je wegnemen van een persoon die op dit moment verscheurd wordt tussen twee objecten van zijn liefde en nog niet klaar is om een ​​beslissing te nemen. Verplaats jezelf in de schoenen van een partner – het zal voor hem gemakkelijker zijn om relaties te verbreken na verwijten, schandalen, driftbuien.
Vrouwen die verliefd zijn op onze echtgenoten, lijden ook onder jaloezie en onzekerheid. Geef ze niet de kans om moreel superieur aan jou te lijken. Als het onfortuinlijke wezen je belt en de minnares van je partner blijkt te zijn, zet het gesprek dan in geen geval voort, zelfs niet uit banale vrouwelijke nieuwsgierigheid. Onthoud: elk woord dat je zegt, zal bekend worden bij een man die in tweeën wordt gescheurd. Het maximale dat u zich kunt veroorloven: “Ik waardeer en respecteer mijn man te veel om dit zinloze gesprek voort te zetten.”.
Vernietig uw huis en zijn fundamenten niet met jaloezie. Laat het huis in ieder geval een vesting en een betrouwbare achtergevel zijn.
Ontwikkel een gevoel voor humor. Humor, gelach – dit zijn briljante wapens. Maar geen ironie, geen boze spot, maar een glimlach. Een man is een groot kind. En zolang je van hem houdt en samen wilt zijn, behandel hem dan zo..

Waar komen jaloerse mensen vandaan??

Sommigen worden ermee geboren. Iemand van kinds af aan mist het meest essentiële: liefde, en de rest van zijn leven zijn ze ernaar op zoek, en als ze het vinden, zijn ze bang het te verliezen. Sommige,

Omdat ze de enige kinderen in het gezin zijn, worden ze eigenaren die nergens concurrentie in tolereren. Het komt voor dat jaloezie verschijnt als de vrucht van een negatieve levenservaring als reactie op het promiscue gedrag van een partner. Maar als iemand zichzelf toestaat deze weg te bewandelen, neemt jaloezie hem volledig en volledig in zich op..

Door zichzelf als een lijder te beschouwen, verliest een jaloerse persoon vaak de controle en overschrijdt hij de grenzen van wat is toegestaan. Dan wordt het samenleven met hem levensbedreigend. Persoonlijk letsel en zelfs jaloerse moorden zijn niet ongewoon. Bovendien is jaloezie, als een gevoel van bijzondere kracht, een verzachtende omstandigheid in gerechtelijke procedures. En de slachtoffers van huiselijke afranselingen worden geknepen, ervaren brandende schaamte en zwijgen over wat de jaloerse echtgenoot hen aandoet..

Luister, slachtoffers van huiselijk geweld: eerst word je de eerste keer geraakt. En dan zullen ze lange tijd om vergeving vragen. Zelfs huilen. Kniel zelfs. Cadeaus geven. Ze zullen zweren dat deze nachtmerrie nooit meer zal gebeuren. Je zult echt willen geloven! Hij is je tenslotte zo dierbaar! Je bent goed met hem. En het spijt hem. Hij heeft oprecht spijt – u kunt het zien. Geloof niet!

Net zoals je de beloften van alcoholisten niet kunt vertrouwen, kun je de beloften van huiselijke tirannen niet vertrouwen. Na de eerste keer is er een tweede, derde, tiende. U zult kreupel zijn, zo niet lichamelijk, dan moreel. Dit is de wet. Verbreek de relatie met de persoon die je sloeg voor eens en voor altijd. Voor de stevigheid die in deze situatie wordt getoond, zal het leven je zeker belonen met nieuwe, volwassen en meer bevredigende relaties..

Gehuwd met de vijand

Een goede vriend van mij trouwde met een studiegenoot die enorm veel van haar hield. Nu hebben ze twee kinderen, al volwassen. Onlangs heeft mijn man een boek met memoires gepubliceerd, waarin hij nog steeds zijn liefde verklaart voor de enige vrouw in zijn leven: zijn vrouw. Maar wat kost deze rol haar! Hoe ongelukkig deze voormalige giechel en ieders favoriet, die door de vele jaren en dagelijkse inspanningen van haar verstikkende jaloerse echtgenoot is veranderd in een anonieme, geperste, bijna aseksuele persoon. Het begon allemaal met het aan de kaak stellen van familieleden en vrienden, waarna kritiek zich verspreidde over het uiterlijk van zijn vrouw. Dan is er totale controle. Een paar jaar later kon de echtgenoot, die zich niet schaamde voor de gasten, tegen zijn vrouw schreeuwen omdat ze te hard lachte..

Bij zijn afwezigheid verandert ze: opnieuw de ziel van het bedrijf, opnieuw een zee van charme en plezier. Zonder hem, zonder vijand! Dat is wat ze hem noemt – de vijand. Alleen alleen met vrienden natuurlijk. Waarom niet gescheiden? Ze groeide op zonder vader en droomde van een echt sterk gezin, zodat de kinderen zouden krijgen wat ze zelf had verloren. Is het haar gelukt? De kwestie is controversieel. De dochter, die ziet hoe haar vader haar moeder eet, is alleen afgestemd op opleiding, carrière en eenzaamheid. De zoon, een zelfverzekerde, succesvolle papa’s zoon, trouwde vroeg, net zo vroeg bevond hij zich in de positie van een verlaten echtgenoot. Zijn vrouw zou het gedragsmodel dat zijn zoon van zijn vader had overgenomen, niet tolereren..

Hoe hield Masha het al die jaren vol? Na een paar jaar samenwonen, realiseerde ze zich dat ze maar één manier had om zichzelf als persoon te behouden. Minnaar! En niet alleen. Welnu, een persoon kan niet leven in een gevoel van constante strijd, er is een soort uitlaatklep nodig. De vrouw van een jaloerse man heeft nu talloze mannen. Ik veronderstel niet te veroordelen. Ze heeft de droom van een echt gezin laten uitkomen – haar gelijk. Alleen is het onwaarschijnlijk dat een gezin, wiens hoofd achter de rug van het gezin een vijand wordt genoemd, een volwaardige kan worden genoemd..

Related Posts