Rustig: hoe slaapproblemen de seks beïnvloeden

Wat betekent slaapgebrek voor liefde en relaties?

Hoe heb je geslapen afgelopen nacht? Middelmatig? Het is begrijpelijk dat het in de eeuwige drukte, gebrek aan tijd en stress de norm is geworden om aan slapeloosheid te lijden, na middernacht naar bed te gaan, constant wakker te worden en de nachtrust op alle mogelijke manieren te verwaarlozen. Gehoorzaam aan een bepaald ritme, dachten we dat we superhelden waren, in staat tot een productief en gelukkig leven in een toestand van chronisch slaapgebrek en vermoeidheid, waarvan we de signalen doven met koffie, koolhydraten, energiedrankjes en verkwikkende vitaminesupplementen.

De meeste mensen geven toe dat ze zich na een slapeloze nacht voelen als de door toeristen vertrapte ruïnes van Machu Picchu, maar weinigen nemen de dramatische gevolgen van een constant slaapgebrek serieus. 5-6 uur per dag is niet genoeg, maar het is niet nodig om de tijd te tellen om het gebrek aan voldoende rust te ontdekken. Je voelt zelf dat het zo is.

Ondertussen wordt het belang van slaap voor het geheugen, cognitieve vaardigheden (zoals veilig rijden) en geestelijke gezondheid algemeen erkend en zelfs geprezen. Niet alleen heeft een gebrek aan slaap invloed op het vermogen om normaal te functioneren, de gewoonte om het te verwaarlozen interfereert ook met de regeling van persoonlijk geluk. Steeds meer psychologische studies en sociale onderzoeken bevestigen dat, naast gezondheidsproblemen, slaapgebrek problemen veroorzaakt in alle stadia van de ontwikkeling van een relatie – van het aantrekken van de gewenste partner tot het huwelijk. Hieronder staan ​​krachtige argumenten die door wetenschappers zijn aangedragen ter verdediging van de slaap..

1. Uitgeruste mensen zien er aantrekkelijker uit

Herinner je je de meme “net genoeg slaap gekregen”, gericht aan mensen die zich overdreven laten meeslepen door voor hun uiterlijk te zorgen? Houd er rekening mee dat als u niet altijd genoeg slaap krijgt, u echt moet investeren in afstemming. Een constant gebrek aan gezonde slaap vermindert het percentage bewonderende blikken die op u gericht zijn, waardoor de kans kleiner wordt dat u de blik van iemand die u leuk vindt, ziet. Wat kun je doen, dit is fysiologie – gebrek aan slaap doet fysieke aantrekkelijkheid verdwijnen. Een recent proefproject van Zweedse psychologen omvatte het fotograferen van respondenten na een slapeloze nacht en acht uur normale slaap. De foto’s werden beoordeeld door vreemden, wiens reacties de relevantie van het verhaal van Doornroosje nieuw leven inblazen. De foto’s van de slaapgebrek werden categorisch als minder aantrekkelijk ervaren in vergelijking met de foto’s van dezelfde, maar goed uitgeruste personen..

Related Posts